Type: Installation

King Street Townhouse Spa

Hoad & More’s statement ceiling feature, developed for the luxurious King Street Townhouse Hotel and Spa, was inspired by cave stalactites. The eye-catching design is brought to life through the use of over 1000 timber-wrapped aluminium tubes, suspended from above to create natural, arching wave patterns. 

This installation was developed and realised for the HUT Group (THG) alongside EPR Architects and Studio29 Lighting. The piece features prominently in the Spa Lounge area of the hotel and spa. Its illumination has been achieved through the use of approximately 300 LED downlights. It is DALI controlled and IP44 rated. 

Laylight

Hoad & More designed the Laylight as a bespoke installation for a high-end residential property in central London. The structure of the metal framework allows natural light to pass through and fill the room by day. By night, tunable integrated-colour LEDs work to transform the piece, creating a decorative architectural ceiling light. Mixing clean lines with an abundant and decadent feel, our design choices meld tradition and modernity to create an elegant and timeless centrepiece. The Laylight is crafted from a single, enormous sheet of aluminium that was continuously milled for ten days before receiving its final, painted finish. This ensures the piece is a secure and lasting structure and gives an exceptionally high-quality finish.

The Courthouse

The Courthouse occupies the former site of the City of Westminster Magistrates’ Court. Hoad & More’s brief was to create a feature that would incorporate the Art Deco and Georgian aesthetic already prevalent throughout Westminster. Using the shapes and outlines often seen in Art Deco style, we designed 14 hanging pendants ranging from 1200mm to 440mm square. The piece plays with geometric structures to offer visitors new perspectives from every angle. Each pendant is illuminated using LEDs and finished in patinated bronze to bring a richness of tone and warmth into the space. The entire piece spans 1960 x 3400mm and has made a striking addition to a location already rich with history.

The Starburst

The Starburst adorns the main atrium of P&O’s flagship cruise ship, Britannia. This striking centrepiece’s eight metre descent from the ceiling through the descending three floors comes together in an illuminated pinnacle that floats above the lower deck. This explosion of colour is emphasised and enhanced by internal and external lighting and, like its surroundings, is constantly changing. Passengers are greeted with a 360-degree view of the Starburst’s 280 illuminated shards from each of the three surrounding decks. This monumental project created exciting new challenges for Hoad & More and led to creative and innovative collaborations with industry colleagues, to deliver a focal point for the ship that reflects the exciting sights passengers set out to see around the world.

Greenwich Peninsula Atrium Sculpture

This subtle yet striking piece was designed to be a focal point in the atrium of a residential building in South East London. Graduating from gold to silver, this custom-made profile offers an organic feel to the feature, acting as an aesthetically pleasing divider between the seating areas in the lobby and the reception desk. It achieves this all whilst keeping the open and spacious feel that makes the area so welcoming. The suspended aluminium rods, with their sleek finish and hidden fittings, set within the mirrored ceiling, allows the sculpture to appear endless. Each individual component combines for a beautiful result and appears as though floating freely in the space, accentuating the light airy feel of the reception.

The Corniche

The Corniche lobby feature is made up of 74 pendents dropping in a spiral from 800mm to 3800mm from the ceiling.  They are made from hand turned satin nickel-silver tinted aluminium and frosted acrylic. The Corniche forms part of The Berkeley’s Group Albert Embankment Plaza Development overlooking the River Thames.

Banana Republic – Regent Street

Custom made for Banana Republic’s flagship store in Regent Street, London, this installation was created by combining polished stainless steel and acrylic to create the suspended features pictured. The acrylic components are illuminated using LEDs to catch the eye of passing shoppers, with the piece as a whole spanning a show-stopping three floors.

Cleo Columns

This decorative shelving was manufactured from solid acrylic blocks, cut to create the overall shapes seen here. Hoad & More created this display unit for a private residence in London, with the shelves designed to allow light to pass through, accentuating the pieces on display. 

Copyright © 2021- Hoad & More Ltd All Rights Reserved

Hoad & More Ltd - Registered in England & Wales: 04068336
The Studio, Ashpools Chapel Lane Northall, Dunstable, Bedfordshire, LU6 2HF