Sector: Residential

Greenwich Peninsula Atrium Sculpture

This subtle yet striking piece was designed to be a focal point in the atrium of a residential building in South East London. Graduating from gold to silver, this custom-made profile offers an organic feel to the feature, acting as an aesthetically pleasing divider between the seating areas in the lobby and the reception desk. It achieves this all whilst keeping the open and spacious feel that makes the area so welcoming. The suspended aluminium rods, with their sleek finish and hidden fittings, set within the mirrored ceiling, allows the sculpture to appear endless. Each individual component combines for a beautiful result and appears as though floating freely in the space, accentuating the light airy feel of the reception.

The Dumont

This bespoke installation was designed and manufactured to suit the space in the foyer of Dumont Tower apartments, situated by London’s Southbank. Hoad & More’s eye-catching creation consists of hanging geometric canopies, each section made from solid brass with widths of up to three metres across. Based on Art Deco motifs, the projected light within each shape is thrown onto the underside of the perforated upper pyramid, creating rich, golden light and casting decorative patterns onto the ceiling above.

The Waterman

The Waterman apartment building creates a striking silhouette where it sits along the Greenwich Peninsula riverside. Conran + Partners commissioned Hoad & More to make a light feature for the entrance lobby that reflected the modern and luxurious feel of the building as a whole. To achieve this, we used 40 illuminated, frosted acrylic rods and 21 polished gold rods of various lengths at perpendicular angles to create a delicate yet striking  architectural light in the double-height space. The whole installation measures 6.5m wide by 3m deep and 2m high.

Centre Point

Hoad and More created the pictured material pallets for the iconic Centre Point building’s sales and marketing department. Each pallet details the choice of materials available when purchasing an apartment, taking inspiration from the floor coverings, stonework etc. The shape of the pallets emulate the exterior view of the Centre Point building. 

Alongside this, we worked to create bespoke, multi-layered mirror panels for the lift interiors, detailing a bespoke pattern created for Centre Point by Eley Kishimoto. These panels were manufactured from two layers of glass; mirrored and clear glass with printed details on each side to create this stunning and unique effect.

The Corniche

The Corniche lobby feature is made up of 74 pendents dropping in a spiral from 800mm to 3800mm from the ceiling.  They are made from hand turned satin nickel-silver tinted aluminium and frosted acrylic. The Corniche forms part of The Berkeley’s Group Albert Embankment Plaza Development overlooking the River Thames.

Merano Residences

Merano Residences are luxury apartments overlooking the River Thames, forming part of the prestigious Albert Embankment Plaza development by The Berkeley Group. Goddard Littlefair’s vision was to incorporate a lighting feature that complemented the spectacular art installation located in the elegant double-height lobby of the Merano Residences. Our response was to create a bespoke lighting feature consisting of 80 bronze finished pendants descending 0.6m to 2.5m from the ceiling.

One Blackfriars

Created for the iconic building No.1 Blackfriars in London, this linear light feature uses overlapping petal shapes to form a floral design. With layers of edge-lit acrylic making up the crystal-like profile, the piece produces a soft illumination, providing an alternative to a more standard chandelier. Like the space it inhabits, Hoad & More’s creation is intended to be iconic and unique. 

Kingsgate House – Zig Zag Building


Hoad & More designed the illuminated apartment numbers for this notable development in Victoria, London with modernity in mind. The touch button doorbells and brass-finished channel, accentuated by the full floor-to-ceiling assembly and integrated corridor lighting, knit together the details of the space seamlessly to create a sleek, high class impression. 

The Courthouse

The Courthouse occupies the former site of the City of Westminster Magistrates’ Court. Hoad & More’s brief was to create a feature that would incorporate the Art Deco and Georgian aesthetic already prevalent throughout Westminster. Using the shapes and outlines often seen in Art Deco style, we designed 14 hanging pendants ranging from 1200mm to 440mm square. The piece plays with geometric structures to offer visitors new perspectives from every angle. Each pendant is illuminated using LEDs and finished in patinated bronze to bring a richness of tone and warmth into the space. The entire piece spans 1960 x 3400mm and has made a striking addition to a location already rich with history.

Copyright © 2021- Hoad & More Ltd All Rights Reserved

Hoad & More Ltd - Registered in England & Wales: 04068336
The Studio, Ashpools Chapel Lane Northall, Dunstable, Bedfordshire, LU6 2HF